OM MIG
 Redan som 7-åring bestämde jag mig för att bli fotograf, jag hade eget mörkrum hemma i källaren när jag var 12. Fotade mycket under 60 o 70- talen. Senare kom  massa annat  i vägen. Jag läste till Limnolog ( sötvattensbiolog)  i Uppsala (var Nationsfotograf…) . Jobbade på Naturvårdsverket,  var med i div  fotoklubbar  och gick en massa fotokurser. Hade en far som reste mycket till Japan och köpte fina Nikongluggar åt mig …
Sen bildade jag familj och fotograferingen gick på halvfart under många år. Köpte  min första digitala systemkamera 2007  och då blev fotografering kul igen. Startade och drev en inredningsbutik 1998 och sedan nätbutik där jag fotade mina produkter för hemsidan.

Sen började jag fota på allvar igen . Gick en längre fotoutbildning (GFU) och började så småningom hitta mitt eget bildspråk och vann en hel del priser i div fototävlingar .
Hade utställning 2013 i Bromma, sommaren 2014 och 2015 på Gotland och hösten 2014 i foajen i Tekniska Nämndhuset i Stockholm . Med bland 48 kvinnliga naturfotografer på Natur 2014  ( ProCenter, Fotomässan, Naturfotodagen i Västerås  mm, utställningen har visats på många ställen i flera år )
Cirkeln är sluten, det tog bara 40 år.

Många av mina bilder tar jag på Gotland där  jag bor delar av  året, men jag åker ofta på resor till många spännande platser på jorden och letar motiv,

2014 var jag  i Sydamerika, New England och Oman.  Våren 2015 en fantastisk resa till Yttre Hebriderna med Creative Adentures och senare det året i Japan, Shanghai, Cambodja och spännande Burma. 


Jag slutar aldrig att vara nyfiken på vår värld, allt från djungler till polaris fastnar på mina minneskort . Både rena landskapsbilder  o fångade ögonblick med människor eller djur. För mig är inte en vacker bild tillräckligt , den ska även berättta något, förmedla en känsla eller en stämning. 

Jag har en spännande utställningslokal i min tröskvandring på gården i När på somrarna , välkommen att ringa om ni är på ön så öppnar jag . 
Nog om mig, låt bilderna tala!  

 

UTSTÄLLNINGAR 2013-2016

Okt 2013                              Galleraget i Alvik ihop med Lisa Simonsson

April- Juni 2014                 Visby Konstmuseum, Samlingsutställning 

Maj 2014                              Öppna Ateljeer.  Hallbjänne Gård, När, Gotland

Juli-Aug 2014                     Galleri Gräne, Väte, Gotland.  Samlingsutställning   

Nov 2014                              Foajen, Tekniska nämndhuset, Stockholm 

Nov 2014- Maj 2015           Natur 2014, Samlingsutställning, ProCenter, Stockholm

Nov 2014                               Natur  2014, Fotomässan, Stockholm 

April - Maj 2015                  Visby Konstmuseum,  Samlingsutställning

Maj 2015                               Öppna Ateljeer, Hallbjänne Gård, När, Gotland  

                                                        (www.oppna-ateljeer.se )

Aug 2015                                 Gotland Art Week , Visby och När

Maj 2016                                  Öppna Ateljeer, Gotland 

 

 

 

Facebook Instagram share